Bathroom TV in Project: LIFE

Det stora forskningsprojektet, som startade i Juni 2005, är ett sammarbete mellan David Wilson Homes och the University of Nottingham. Där övervakade man familjen Pernell, som "testkörde" ett specialbyggt hus i Sheffield.
Radio Frequency Identification Tagging Technology användes för att ta reda på hur, och när, familjen Familjen Parnells använde olika tekniska saker i deras hem.

 

En 17" Widescreen TileVision installerades över ett försänkt badkar i det stora badrummet. Tv'n var sedan ihopkopplad till  Multi-room Audio Video-systemuttaget.

Nu efter att en TileVision blivit installerad, ser vi som tillverkare fram emot resultatet om hur våra produkter påverkar familjen Parnells badvanor. Kommer det bli mamma, pappa eller barnen som kommer att låsa in sig på badrummet för att titta på tv, samtidigt som de tar sig ett avslappnande bad?

Projektet har blivit mycket uppmärksammat i media och har visats på bland annat; BBC News, Sky News, Channel 5 News, Newsround, Look North och även Radio Five Live, samt diverse mindre lokala radiostationer i England.

Bathroom TV in Project:LIFE

Bathroom TV in Project:LIFE on Sky News Bathroom TV in Project:LIFE on Sky News Bathroom TV in Project:LIFE on Sky News

Dessa tre bilder är tagna från Sky, Channel 5, och BBCcoverageBack to the News . . .